GG 2. september - er det noen som fortsatt ser at de kan hjelpe til?

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 15. Aug 2018

Det er hyggelig at så mange har meldt seg til tjeneste 2. september. Vi skulle likevel hatt et noen få personer til for å sikre at det blir et vellykket arrangement. Har du mulighet for å hjelpe til noen timer førstkommende søndag så ta kontakt med:

Tor Haugstulen, 918 62 760, tor.ha@online.no
Terje Fjæstad, 920 93 471, terje.fjastad@gjensidige.no



Vårt klubbtøy fra Bioracer

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 13. Aug 2018

Dette er 3. generasjon Ottestadsykkeltrøye, her slik topptrøya Epic ser ut. (0. generasjon var blå, så den teller ikke.) 1. generasjon kom i 2009 (fabrikant Bergamo), 2. (fabrikant Trimtex) i 2013 og 3. (fabrikant Bioracer) høsten 2017 til jubileumsåret 2018. Belgiske Bioracer er offisiell leverandør til de belgiske, nederlandske og tyske sykkelforbundene, og produserer også tøyet til toppnivå-profflaget Team DSM, hvor Susanne Andersen og Andreas Leknessund sykler.

Dame- og herrekolleksjonen har med ett unntak de samme modellene, men ulikt snitt. Nettbutikken har også egen avdeling for barn og enduro/sti, og fra våren 2021 også for løping.

Trøyer og jakker
Trøyer og jakker har tre vanlige lommer, og de vanligste har også en ekstra lomme med glidelås. Man kan velge overdeler med to ulike passformer, begge med samme kvalitet på tekstilene.

  • Prof. Våre standardtrøyer, -jakker og -tempodrakter er herfra. 
    • Prof har raglan-snitt, der ermestykket går helt inn til kragen
    • Prof Matrix-trøya har 
      • Det samme tekstilet over alt
      • Ingen ekstra glidelåslomme
    • Prof Bodyfit-trøya har 
      • Smidige spandex-ermer, som Race Proven Bodyfit-trøya 
      • Ekstra glidelåslomme
    • Prof er romsligere i midje, skuldre og ermer og ermer enn:
  • Race Proven trøyer, jakker, fellesstartdrakt og tempodrakt
    • Disse passer best til tynnere syklistkropper 
    • Ermene på Race Proven-overdelene er montert som på en vanlig skjorte
    • Race Proven Bodyfit-trøya har:
      • Samme tekstiler som Prof Bodyfit 
      • Ekstra glidelåslomme
    • Race Proven Mesh-trøya
      • For de varmeste dagene
    • Race Proven fellesstartdrakta har:
      • Et glattere og tettere tekstil på torsoen
      • Ribber i ermetekstilet
      • Ingen krage 
      • Ingen ekstra glidelåslomme
  • EPIC Plus sommertrøye
    • Tettsittende som Race Proven-trøyene, ikke fullt så lang i ryggen som disse, men samme lengde i front
    • Aerodynamisk, flatt og tett tekstil på front og rygg, ribbede ermer og mesh i siden.
    • Toppmodellen

Bukser

  • Race Proven
    • Sommer (lycra)
    • Vår/høst (Tempest) 
    • Vinter-langbukser
      • Tempest Protect med pute 
      • Winter Combi Tempest uten pute
  • EPIC
    • Sommer (Sirio)
    • Toppbuksa!

Størrelser
Bioracer er generelt noe større i størrelsene enn Trimtex og Bergamo. Mange av oss har gått ned en størrelse i Bioracer sammenliknet med de tidligere leverandørene.

Bioracers størrelsesguide finner du her.

Hurra! Litt varme klær!

Bioracer har, i tillegg til vanlig lett sommertøy og fullt vintertøy, også et fullt ensemble av lune og vannavstøtende bukser, trøyer og jakker i såkalt Tempest-tekstil i alle størrelser og fasonger. Tempest anbefales til temperaturer mellom 5 og 15 grader. Våre armvarmere og benvarmere er også laget i dette Tempest-materialet.

Om designet

Vi ryddet bort alle svosjer og fartsstriper fra drakta. Korset/stjerna fikk en oppdatering: Kjernen ble hvit og det ble glidelåsen også; To vertikale sorte striper blir derfor ikke lenger til tre foran på trøya, og I'en i OIL blir heller ikke delt i to. 

OTTESTAD er mer prominent på overermene enn før, og står nå også på siden av trøya. Det norske flagget som før var i nakken har beveget seg rundt til høyre side av kragen, som har blitt gul.

Buksene er sorte med gult bånd nederst. "Akterspeilet" på Bioracers bukser har et dobbelt lag stoff, noe som er fint både for iliosakralleddet ditt og øynene til rytteren bak deg. Bildet over er av Epic-sommerbuksa.


I 2D-visning ser draktene slik ut.

Vi har én fellesstart-heldrakt i sortimentet. Den er enkelt sagt en kombinasjon av buksa Race Proven 2.0 Sirio og trøya Race Proven Aero, og den har to lommer. I tillegg kommer to rene tempodrakter med lange ermer: Den rimelige har Prof-basert overdel og Race Proven 2.0 Lycra-baserte bukser, mens den dyre har fullt Race Proven-snitt og materialvalg.

Jakkene har sorte mansjetter ved håndleddet. Ermene er gule nedenfor albuen på jakker og armvarmere fordi det er enklere å se en gul underarm som gir tegn enn en sort. Vinterjakkene har reflekterende ermer og lommer.

Vinterlangbuksene har reflekterende "akterspeil" og reflekterende gule felt på leggene. Alle våre bukser (med unntak av puteløse Winter Combi) har Bioracers egen unisexpute Smooth Uni. Topp-sommerbuksen Epic Sirio har i våre tester vist seg å være på høyde med Assos Équipe RS i kvalitet og komfort, og stort bedre enn det blir ikke sykkelbukser.

Det nye luedesignet har gul kalott med stripene fra korset/stjerna på trøya over toppen. Oversiden av skyggen er sort og undersiden gul. Alle trenger en Ottestadlue! Hvorfor kan du lese hos Landevei.

Armvarmerne er også gule nedenfor albuen. De er laget i det lure og lune vannavstøtende Tempest-tekstilet.

Videre finnes matchende gule sommersokker med sort mansjett, og skotrekk med OIL-logo på høyre side og OTTESTAD på venstre side. OIL-logo på høyre hanske og OTTESTAD på venstre.

Farger, design og fonter følger OILs nye profilhåndbok. OTTESTAD er skrevet med Calibri Bold og er, for å gi en grafisk effekt, understreket med draktens tredje farge. Ottestad IL Sykkel på brystet er skrevet med Calibri Regular.

Stitøyet følger samme grunndesign. Trøya er dog langermet.

I tillegg til plagg i Ottestad-design finnes det også tilbehør uten design i nettbutikken: Undertrøyer, sorte vinterhansker i Tempest Protect, benvarmere i Tempest,  vinterlue, tåvarmere, og lett og kraftig regnjakke.

Løpetøyet:




Stasjonærvaktkurs (del 2) 21. august

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 13. Aug 2018

Stasjonærvaktkurs, praktisk del, arrangeres på OILs klubbhus mandag 21/8 1700-2200

Dette er forskjellen på en løypevakt og en stasjonær vakt i sykkelritt:

Løypevakt: Person med trafikalt grunnkurs og fastsatt opplæring, eller person over 18 år med fastsatt opplæring, og med oppgave å yte service og gi informasjon til rittdeltakere og publikum. 

Stasjonær vakt: Person over 18 år med fastsatt opplæring og kompetansebevis for trafikkregulering. En Stasjonær vakt kan også være løypevakt.

Stasjonærvaktkurset (9,5 t) er for deg som vil regulere trafikk under sykkelritt. 
Løypevaktkurset (2t nettkurs) er for deg som ikke liker å regulere trafikk, men vil informere og yte service til ryttere og publikum.
Klubben trenger begge deler.

Følg denne linken for å lese om vaktkursene og melde deg på via Min Idrett: http://www.sykling.no/article/vaktkurs

Stasjonærvaktkurset er todelt

  1. Nettkurs, 4,5 timer (deles opp slik du vil). Separat påmelding på Min Idrett. Nettkurset må tas før du kan melde deg på del 2. LINK
  2. Klasseromsdel, 5 timer. Separat påmelding på Min Idrett når du har tatt del 1. Velg kurset i Ottestad/Innlandet den 21/8.


Dersom du skal bli mobil vakt (på motorsykkel) må du være over 25 og ta et påbyggingskurs i tillegg til stasjonærvaktkurset.

OIL Sykkel trenger deg 

Stasjonære vakter og løypevakter med kompetansebevis er nødvendig på alle våre arrangementer. Det er våre arrangementer som gir sponsorinntekter som igjen føres tilbake til medlemmene våre i form av trenerlønn, anleggsutvikling, startkontigenter og transport til og fra ritt og så videre.



Behov for din innsats - UCI Gylne Gutuer

Postet av Ottestad IL - Sykkel den 6. Aug 2018

Foto: Zuperdehlie | Kåre Dehlie Thorstad

Søndag 2. september tar OIL Sykkel enda et steg, gjennom å arrangere et UCI 1.2 ritt. Sammen med UNO-X og Lillehammer CK er det lagt opp til ei interessant sykkelhelg, men internasjonal deltagelse på høyt nivå. Vårt etter hvert så svært populære Gylne Gutuer avslutter helga. Denne gangen vil også TV2 dekke rittet. Men for å få til et godt arrangement trengs mange funksjonærer.

En del funksjoner dekkes opp av UNO-X (hovedsponsor). Dette gjelder bl.a. hovedsekretariat, biler, MC-er og sjåfører til disse. Men det gjenstår en god del funksjoner ut over dette, som utkjøring av nabovarsler, merking av løypa (det blir fjongere enn før), utkjøring av trafikkskilt og rigging av arenaen på Tingvolltorget på Stange.

På rittdagen 2/9 vil det være behov for ca. 50 løypevakter. De lengste vaktene er på ca. 5 timer, men en god del er også kortere. Denne gangen får vi i tillegg betalt – 100 kroner pr. vakttime! 

Vi oppfordrer alle som har mulighet til å melde seg «til tjeneste». Send e-post, SMS er ring til

                Tor Haugstulen, 918 62 760, tor.ha@online.no

                Terje Fjæstad, 920 93 471, terje.fjastad@gjensidige.no

For å unngå at vi må begynne å «mase» for å få dekket opp vakter og andre funksjoner ber vi om tilbakemelding asap - og senest innen 20. august.

Vi i arrangementsstaben gleder oss, håper dere gjør det samme. Dette kan ikke annet enn bli et høydepunkt på slutten av sesongen 😉

For med info om hele sykkelhelga, sjekk https://www.udw.no/ (og legg merke til hvor bildene er hentet fra!).

Mvh Terje Fjæstad og Tor Haugstulen