Snipp, snapp, snute så var cupeventyret ute.

Postet av Leif Jostein Nordli den 30. Mar 2016

Lillehammer ble for sterke da vi møtte dem i andre kvalrunde til NM på Hias onsdag kveld.

OIL - Lillehammer FK: 0-1 (0-1). Laget: Vebjørn, Kristian (Jonas L. fra 84.min) Ruben, Jonas KB, Håkon, Jonatan, Marcus, Amund, Jonas BN, Simen og Lars.

Dagens Peppes-spiller: Ruben.

Gult kort: Marcus.

0-1: 42.min. Vi mister ballen på midten og blir rullet opp. Ballen slås inn og de setter den sikkert fra kort hold.

Andre kvalrunde til NM gikk på Hias onsdag kveld. Lillehammer var på forhånd sett på som store favoritter. Vi mente selv at på en god dag så kunne avansement være mulig. Vi hadde stort sett alle spillere tilgjengelig til denne kampen.

Kampen startet litt rotete, med Lillehammer som det førende laget. Vi så nervøse ut, og det var mange med høye skuldre i gult og svart. Lillehammer kom med høyt press, og gjorde det svært vanskelig for oss å få i gang spillet vårt. Etter hvert fikk vi litt bedre tak, og vi fikk en mulighet da Jonas BN ble spilt gjennom på kant. Dessverre for oss ble innlegget blokkert i siste liten foran en OIL spiller på blank goal. Lillehammer styrte spillet, og kom til et par halvsjanser som Vebjørn tok seg greit av. Etter hvert tok Lillehammer over helt, og vi ble springende mellom. De fikk en del dødballer som vi hadde litt problemer med, men vi klarte å renske unna. Vi ble svært unøyaktige og det ble slått mye langt uten at vi klarte å gjøre noe ut av det. Lars var på farten et par ganger, men kom ikke til de største sjansene. Noen minutter før pause fikk vi omgangens største sjanse da Amund kom fri rett foran mål. Upresset satte han ballen like over mål. Lillehammer skulle ta ledelsen før pause da vi mistet ballen på midten. De rullet oss opp på kanten, og innlegget havnet på foten til en Lillehammerspiller som scoret sikkert. Dermed gikk bortelaget med ledelse 1-0 til pause.

Vi tok litt tak i oss selv i pausen, der vi i første rekke var opptatt av å beholde ballen i laget og ikke gjemme oss for hverandre. Vi hadde løpt mye i første omgang, og det var slitsomt når det meste av denne løpingen var uten ball.

Andre omgang startet litt bedre, og vi tok litt mere tak fra start. Hadde tendenser til spill i eget lag, men for ofte ble det med de enkle forsøkene. Lillehammer var fortsatt meget gode i presset, og gjorde at vi gang på gang ble brutt og fikk overganger mot oss. Etter hvert fikk de også et par store sjanser, men en god Vebjørn i mål avverget sammen med forsvaret foran. Etter hvert havnet vi i samme sporet som i første omgang, og vi gjorde det etter hvert lett for Lillehammer. Vi ofret oss mye defensivt, og vi klarte å nekte bortelaget de største sjansene, men vi skapte heller ingen ting selv. Da klokken passerte 90 minutter hadde vi ikke hatt en eneste sjanse i andre omgang, men vi fikk til litt trøkk på slutten uten at vi maktet å score. Dermed var Lillehammer klar for første ordinære runde i NM.

Rett etter kampen så er vi skuffet over tapet. Mest skuffet er vi over prestasjonen der vi følte at vi ikke fikk vist det vi kan. En god del av æren for dette skal Lillehammer ha. Vi kan ikke ta noen av spillerne på innsats og tæl, men vi ble for lite nøyaktige med ball i eget lag. Så er det sånn at vi ønsker å utvikle oss videre, og dette var første steget på veien. Vi hadde veldig lyst på en NM-kamp i april, men Lillehammer ble for gode for oss. Vi gratulerer Lillehammer med seieren og lykke til!

Neste kamp er lørdag 2.april da Sander kommer på Hias for siste treningskamp før serien starter. Kampstart er 13.00.