Seier i generalprøven.

Postet av Leif Jostein Nordli den 3. Apr 2016

Med et svært ungt lag vant vi siste treningskamp før alvoret starter 9.april.

OIL - Sander: 3-2 (2-0). Laget: Vebjørn (Kim Frode fra 46.min), Kristian (Brage fra 85.min), Ruben (Leo fra 70.min), Sivert, Håkon, Jonas L, Espen, Gabriel (Ørjan fra 46.min), Jonas BN, Simen og Lars (Kristoffer fra 85.min).

1-0: 37.min Jonas BN snappet en feilpasning og scoret sikkert alene med keeper.

2-0: 44.min Jonas BN scoret alene med keeper etter flott stikker fra Lars.

2-1: 65.min Innlegg som ble satt i mål.

3-1: 67.min Ørjan scoret etter forarbeid av Simen og Lars.

3-2: 80.min Vi mister ballen og de scorer sikkert.

Siste treningskamp gikk lørdag hjemme mot Sander. Sander er nyopprykket til 3.div, men spiller ikke i vår avdeling. Vi slet med noe sykdom og et par skader i troppen, noe som gjorde at vi byttet ut fire spillere som spilte onsdagens kamp mot Lillehammer. Kun fire spillere av de som startet kampen holder senioralder. Likevel ønsket vi å se et lag som jobbet etter de prinsippene vi har lagt til grunn for det vi driver med. Flere av spillerne kjemper hardt for en plass til seriestart, så det var fint for oss trenere å få sett dem i aksjon.

Vi startet kampen bra, og har mye ballinnehav. Vi jobber godt, men vi blir litt upresise i pasningsspillet, og drar på oss noen brudd. Sander får et par brukbare muligheter etter slike brudd, men klarte ikke straffe oss. Vi skapte noen farlige målsjanser, men målene lot vente på seg. Det gikk 37 minutter før vi tok ledelsen. En feilpasning fra en Sander-spiller, ble snappet av Jonas BN, han dro seg gjennom og alene med keeper gjorde han ingen feil. I perioden etter dette spilte vi meget bra og fikk til flere gode angrep. Rett før pause økte vi ledelsen da Lars spilte Jonas BN nydelig gjennom og alene med keeper satte han ballen sikkert i mål. Vi ledet fortjent 2-0 til pause.

Pausepraten gikk mest på å gjøre de riktige løpene, ta de riktige valgene, og våge å fortsette å spille ball. I tillegg ønsket vi å justere noe på den defensive delen på midtbanen i forhold til posisjonering. Vebjørn og Gabriel gikk ut, og Kim Frode og Ørjan kom inn.

Andre omgang startet som den første sluttet med oss som det førende laget. Vi skapte etter hvert et par store sjanser uten uttelling. Etter 67 minutter reduserte Sander da et innlegg ble omsatt til mål. Kun to minutter senere økte vi ledelsen da Simen ble spilt ned på siden, pasningen inn til Lars som vippet ballen til Ørjan som sikkert satte ballen i mål. Sander kom til et par brukbare muligheter etter litt rot bak hos oss, men vi slapp unna. Simen fikk muligheten til å punktere kampen da han ble spilt gjennom alene med keeper. Men keeperen gjorde en god redning. Etter 80 minutter skapte Sander ny spenning i kampen da de reduserte til 3-2. Vi ble brutt på tur frem, mistet oversikten, og skuddet satt sikkert i mål bak Kim Frode. Etter 85 minutter kom to nye debutanter inn for oss. Brage Hushagen og Kristoffer Vold fikk for første gang kjenne på nivået. De siste minuttene hadde vi god kontroll, og en fortjent seier var i boks.

Ut fra forutsetningene så gjennomfører vi i perioder en brukbar kamp. Med mange unge spillere må man regne med at prestasjonen varierer en del. Jonas Løkken fikk i denne kampen spille sentralt på midten, og 2000-modellen kom godt fra kampen. Litt tempoutfordringer med ball de første minuttene, men han tok seg fint opp. Ellers var det klasse over de to scoringene til Jonas BN. Det er fint å se at det gror godt, og det at flere spillere får kjent på nivået er viktig for vår utvikling.

Lørdag 9.april kommer Redalen til serieåpning på Hias.