Støtte til innkjøp av nye 3erbaner

Postet av Ottestad IL den 11. Jan 2019

Enda en gledelig melding fra Sparebankstiftelsen Hedmark: Ottestad IL er tildelt støtte til innkjøp av fire 3erbaner for barnefotball. Dette har vært et savn i klubben siden 3erfotballen ble innført, nå får endelig de yngste skikkelige baner med vant å boltre seg på til våren. Takk for støtten!


Foto: Jan Morten FrengstadStøtte til miljøtiltak på Hias-banen

Postet av Ottestad IL den 4. Jan 2019

Vi har fått tildelt støtte til miljøtiltak på Hias-banen i 2019, en hyggelig gave fra Sparebankstiftelsen Hedmark på 85.000 kr. Så nå blir det opprydding med installasjon av granulatfangere, flytting og tetting av gjerder og andre tiltak som er planlagt. Takk for støtten, dette ser vi frem til!
Dugnadsår og siste krampe-tak før Jul

Postet av Ottestad IL den 31. Okt 2018

Da er sesongen i ferd med å avrundes for de fleste av våre lag. En sesong som åpnet krevende rundt det rent sportslige, da Idrettsparken ble forvandlet til et grustak, hjemmekamper ble omrammet til bortekamper med mye reising og det ble trangt om trenings-fasilitetene. I denne fasen skal alle involverte lagledere og trenere berømmes, da de har taklet dette på en forbilledlig måte, vist stor fleksibilitet og storsinn og delt broderlig på det vi har hatt å dele – helt fra seniornivå til de minste knøtte-lag.

Så nærmet ferien seg.  Brått ble grønne ruller med gress trillet ut i Parken, gjerder, asfalt og lysmaster kom på plass og etter hvert sågar innbytterbenker og teknisk bu, mye takket være Mandagsklubben og Bjarne Kise's iherdige dugnadsinnsats. Mandagsklubben er en gjeng verd sin vekt i gull for oss, måtte de bestå langt inn i evigheten! Vi rakk å kjøre en flott åpningsfest og en fantastisk Fotballskole også, før vi alle hengte bort treningsdresser, la vekk fotballsko og tok oss en velfortjent lang ferie sammen med badeshortsen vår.

Mange meninger og mye kan sies om kunstgress og prosjektet i Parken, men hevet over enhver tvil og diskusjon; For et flott anlegg vi har fått! Det har vært storveis å gå turer forbi parken på kveldstid eller i helgene i sommer og gjennom høsten. Plutselig er det aktivitet, liv og latter i Parken til lenge etter at sola stuper ned bak Bangsberget. Ser man ett år eller lenger tilbake i tid, møtte man som oftest stillhet på de samme turene – og et ubevegelig, traust skilt som fortalte alle forbi-spaserende «Banen Stengt» En applaus til oss medlemmer, ildsjeler og ansatte i Ottestad IL som sammen har fått til noe slikt – nok en grunn til å føle seg stolt i gult og svart!

Mye dugnad før gresset lå der. Med gress på plass kom også lags- og foreldredugnadene. Vi knallåpnet med å arrangere 5 kamper i åpent Nordisk for Jenter 16 i Juli. Høstsesongen rullet i gang da skolen startet opp igjen i august og omtrentlig 250 fotballkamper har rullet over det nye «teppet» i Parken siden da. Kioskdugnadlister har parallelt rullet ut i et uhorvelig tempo. I september var det, etter mange år, vår tur igjen til å arrangere Stangemesterskapet – og et felles dugnadløft av de sjeldne, nytt anlegg og velvillige værguder – leverte en fantastisk fotballhelg for både store og små. Gjennom høsten har vi også hatt Talent Cup rullende fra morgen til kveld hver eneste helg på HIAS og i Parken – også det med kioskvakter og kampverter i dugnadsånd.

Så har vi kommet til november og man skulle kunne tillate seg å tenke at fotballen nå stenger dugnaddøra for i år. Men nei –. Først har vi igjen 2 svære mønstringer på tampen for å slå litt på stortromma og feire oss selv. Lørdag 10. november er det DDE-konsert i vår egen Stor-stue Ottestadhallen. Her skal det legges golv, rigges scene og lys, bæres bord og stoler, bespises, tappes og skjenkes – alt for å lage en storstilt «happening» i Ottestad som før-fest til vår egen Idrettsgalla dagen etter. Det er Ottestad IL Fotball som er teknisk arrangør – mens Ottestad IL fronter arrangementet og vi håper at så mange som mulig i fotballen, i idrettslaget, i nabolaget, i Stange og ellers i fra fjern og nær virkelig støtter opp om dette arrangementet slik at vi får testet ut vår egen storstue. Kanskje kan vi bli en etablert del av Kønnband-arrangementet og arrangere flere store konserter i Ottestadhallen? Da håper vi publikum viser at der ønskelig med slike tiltak i vårt nærområde og stiller mannsterke opp.

11. november er det duket for den store Idrettsgallaen. Der blir det også behov for en storstilt dugnadsinnsats – med kakebakst, rigging av stoler, lys og scene alle andre små og store ting som skal til for å få et slikt arrangement til å fungere. Det blir prominente gjester, konferansier og underholdning og mange spennende prismottakere så vi håper på fullt hus også her.

Når lyset slokkes i Ottestadhallen gjenstår en siste dugnad for 2018. I år skal også vår tradisjonelle Julekalender ut på markedet i vårt nærområde. Ottestad IL Fotball v/styret bestemt at vi i år får ansvar for å selge 10 kalendere pr. familie i alle årganger – fra 6 år – til og med senior! Alle har gitt sitt i dugnadene i år og derfor velger vi, av flere årsaker, å spre belastningen på siste dugnad slik at denne blir overkommelig for alle parter.

Med dette vil vi i Ottestad IL Fotballstyret få takke alle foreldre og lag for en formidabel flott innsats i dugnadsåret 2018. Vi har fått noen tilbakemeldinger gjennom dugnadsåret som vi vil ta med oss inn i planleggingen av neste års dugnader – for det er nå en gang slik at uten dugnader og deres fantastiske innsats har ingen ting av ovennevnte «liv laga». Hjertelig takk for innsatsen!


Ottestad IL Fotball v/styretGratulerer til våre damer

Postet av Ottestad IL den 29. Okt 2018

Gratulerer så mye med en fantastisk sesong og velfortjent opprykk til 2. Divisjon! Vi snakker nok for alle i Ottestad IL og ikke bare oss i fotballen når vi sier - Vi er fryktelig stolte av dere!!! 

Med en supergratulasjon fra 

Styret i Ottestad IL FotballKunne du tenke deg å delta i administreringen av Ottestad IL - Fotball?

Postet av Ottestad IL den 25. Okt 2018

Administreringen av Ottestad IL Fotball, både den daglige driften og sett i et lengre perspektiv, er avhengig av at flere frivillige verv er besatt av engasjerte personer. Over tid skjer det utskiftninger i styret og andre verv, og nye personer må inn. Fotballgruppa er på utkikk etter personer som har lyst til å bidra i denne sammenheng. Det stilles ingen krav til fotballkompetanse for de fleste av vervene. Det eneste som trengs er engasjement og litt lokalpatriotisme - sammen med lysten til å skape noe, forme noe og glede noen! Ja - det tar noe av din tid som du tenker du kan bruke til andre ting - men det å gjøre noe i sammen med andre og se resultater av det vokse frem, gir noe så voldsomt mye tilbake, at vi som tok steget inn i dette i sin tid kjenner på abstinenser når vi er utenfor miljøet i kortere perioder.

Er ungene ute av redet eller har jobbsituasjonen endret seg, så du endelig har tid til å prioritere andre ting? Vi hører gjerne fra deg. Man MÅ ikke ha barn i klubben for å bli en integrert del av klubben heller. Har du flyttet inn i nabolaget, er du bestefar eller bestemor, onkel-, tante eller kanskje en bror. Er du pensjonist, mosjonist eller har du aldri blitt spurt - om du tror du har kompetanse, egenskaper eller simpelthen tenker at du kan ha noe å bidra med - kontakt oss. Ingen bidrag er for små i OIL fotball - vi trenger alle slags folk, uansett - selv om du som tidligere nevnt ikke skulle ha erfaring med fotball i det hele tatt. 

Styret vil, gjennom Kvalitetsklubb-prosjektet som pågår reorganisere enkelte av de mest tidkrevende vervene, slik at arbeidsbelastningen for den enkelte blir overkommelig i en ellers travel hverdag. Når Ottestad IL Fotball er sertifisert som kvalitetsklubb har fotballgruppa utviklet et styrings-rammeverk som vil være til god hjelp for de involverte. Om du føler for å kunne ta på deg et verv nå, så vil du i tillegg få anledning til å bidra til å legge disse rammene.

Styret i fotballgruppa ønsker tilbakemelding fra enhver som ønsker og har mulighet til å bidra i administreringen av Ottestad IL Fotball. Nærmere beskrivelse av de ulike verv kan vi komme tilbake til etter hvert.

Fotball er en viktig fritidsaktivitet for barn, ungdom og de litt eldre i Ottestad. Det er derfor viktig at et godt tilbud kan opprettholdes og videreutvikles. Vi håper alle som har mulighet til å bidra gir oss et hint. Ta en prat med oss da vel - så ser vi om det er noe som kan fenge.


Send en kort, liten e-post til FIKS-ansvarlig Kristin Graaberget - kristin.graaberget@gmail.com , eller legg igjen en kommentar under her og vi tar gjerne kontakt med deg for en prat.


Med kryssende fingre og ønsker om en fin høst.


Styret i Ottestad IL FotballLevert av IdrettenOnline