Seier i første treningskamp.

Postet av Leif Jostein Nordli den 30. Jan 2016

OIL - Fart: 6-0 (2-0) Laget: Vebjørn (Kim Frode i 45.min), Jonatan H (Marius i 45.min), Leo, Ruben (Håkon i 25.min), Jonas KB, Jonatan T, Marcus, Gabriel, Lars, Simen H og Jonas BN (Sander D 82.min).

1-0. 15.min Sander scorer alene med keeper etter pasning fra Simen H.

2-0. 40.min Simen H skyter ballen i mål etter fremspill av Marcus.

3-0. 55.min Sander snapper et utspill fra keeper og setter ballen i mål.

4-0. 60.min Simen H setter ballen i mål fra kort hold etter flott forarbeid av Lars.

5-0. 75.min Simen H setter ballen i tomt mål etter flott jobb fra Teigland.

6-0. 77.min Lars runder keeper og scorer etter fremspill av Teigland.

Første treningskamp gikk på Hias lørdag formiddag, og "Tor" sendte en svært sur vind over ellers fine forhold ved bredden av Mjøsa. Fra siste seriekamp i høst var det mange nye fjes med denne gangen. Vi har noen syke og noen skader som gjorde at flere unge spillere fikk muligheten fra start. Marcus de Flon, Leonard Jasari, Jonatan Halvorsen (barnebarn av Halvor Halvorsen, æresmedlem i OIL) og Sander Deglum debuterte alle for A-laget. Vi er som klubb avhengige av å utvikle egne unge spillere for å fortsette å være 3.div klubb i fremtiden, og det er vi godt i gang med.

Forutsetningene for kampen var enkle. Vi skulle bruke denne til å komme i gang med sesongen og kjenne på det å spille kamp. Vi regnet med at Fart skulle slite noe med å holde følge med oss. Det var viktig å holde ballen på bakken i den sterke vinden, og så ønsket vi god bevegelse.

Kampen startet fint. Vi hadde god kontroll, og Jonas BN hadde de fem første minuttene to store muligheter til å bryte gjennom, men ble noe reservert. Han måtte også tidlig ut etter en smell i nakken. Etter den gode åpningen falt vi litt av, og Fart kom på et par farlige overganger uten at det ble veldig farlig. Etter femten minutter tok vi ledelsen da Sander ble spilt gjennom alene med keeper, og der var unggutten sikker. Flott fremspill av Simen H, flott løp og kald avslutning av Sander. Etter dette ble kampen noe mer rotete. Vi hadde bra kontroll, men vinden gjorde det vanskelig. Fart fikk et par kontringer, men en våken Vebjørn i målet avverget meget bra. Vi økte ledelsen etter 40 minutter da Marcus sendte Simen H gjennom litt på siden, og avslutningen gikk over keeper og i mål. Vi hadde en del sjanser til i omgangen, men maktet ikke omsette dem i tellende resultat.

I pausen pratet vi litt om at vi nå fikk medvind og måtte være nøyaktige i pasningsspillet. I tillegg skulle vi bruke omgangen til å trene på å stå høyt og øve fysisk.

Andre omgang startet litt rotete. Det høye presset uteble de første minuttene, og det ble ikke det gode spillet. Etter hvert ble Fart slitne og begynte å gjøre feil. Sander snappet et svakt utspill fra keeper og scoret sikkert etter 55 minutter. Etter 60 minutter fikk vi til et flott angrep. Marcus satte opp Lars på kanten som avanserte forbi sin forsvarer og ned på dødlinjen. Pasningen inn foran mål var perfekt der Haugen hadde løpt seg fint fri. Klassescoring! Vi styrte det aller meste utpå banen, men presisjonen var varierende og vi fikk ikke til de største sjansene. Fart kom på enkelte kontringer, men vi hadde god defensiv kontroll. Etter 75 minutter økte vi ledelsen da Jonatan vant ballen gunstig, han kom alene med keeper og spilte fri Haugen som kom på løp og nok en gang kunne han sette ballen i tomt bur. Kun to minutter etter vant Jonatan ballen på nytt. Gjennomspillet ble perfekt og det endte med at Lars scoret . De siste ti minuttene av kampen ble svake. Fart kom mer med og vi slurvet veldig. De fikk straffe i kampens siste minutt, men den ble satt utenfor stanga til Kim Frode. Dermed endte kampen med seier 6-0.

Vi ønsket å bruke kampen til å komme i gang med sesongen. Det klarte vi godt. Fart er et 4.div lag og manglet noen spillere. Likevel synes jeg vi er en divisjon bedre enn dem i dag. Vinden gjorde at noe av verdien i forhold til pasningsspill ble noe utfordrende. Mange unge gutter fikk sin debut i dag. Jonatan H. klarte seg godt på backen, Marcus viser at han er en god tilvekst etter overgangen fra HamKam. Leo gjorde en fin jobb i midtforsvaret sammen med Ruben. Sander som er født 2001 er en spennende spiller som viser både fysikk, ferdigheter og er målfarlig. Der har vi en ny ung spiller som kan ta steg i årene som kommer med riktige holdninger, tålmodighet og ydmykhet i forhold til trening og utvikling. Jeg er også veldig godt fornøyd med "gammelkara" som går foran sammen med ungdommen. Veldig fint å se at Haugen allerede nå er i gang med å produsere mål.

Neste lørdag er det HamKam 2 som kommer til Hias.